Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar
Saada vihje

PIRET HARTMAN Kodumaine toit ei ole bürokraatia (20)

Lihalett.
Lihalett. Foto: Mailiis Ollino

Saatsin kooskõlastamisele määruse eelnõu, millega tõstame teadlikkust toidu, sealhulgas ka Eesti toidu, päritolu kohta, et meie inimesed saaksid teha teadlikumaid valikuid, kirjutab Regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman (SDE).

Minu eesmärk on, et tekiks võimalus eelistada Eesti toitu, sh Eestis kasvatatud liha. Mul on aga kahtlus, et seda arvamust ei jaga meie majandus- ja tööstusminister. Samas põllumajandus on oluline osa Eesti majanduses – näiteks ekspordist moodustab põllumajandus ja toidutootmine kümme protsenti, mis on märkimisväärne.

Meil on seni ka väga hea kogemus erinevate märgiste osas, nt pääsukese märk või sini-must-valged lipukesed. Need märgised kutsuvad inimesi ostma ja tarbima just Eestis valmistatud toitu. Miks toitlustuskohtade puhul see teistmoodi peaks olema?

Tagasi üles