Skip to footer
Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar
Saada vihje

PIRET HARTMAN Kodumaine toit ei ole bürokraatia (22)

Lihalett.

Saatsin kooskõlastamisele määruse eelnõu, millega tõstame teadlikkust toidu, sealhulgas ka Eesti toidu, päritolu kohta, et meie inimesed saaksid teha teadlikumaid valikuid, kirjutab Regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman (SDE).

Minu eesmärk on, et tekiks võimalus eelistada Eesti toitu, sh Eestis kasvatatud liha. Mul on aga kahtlus, et seda arvamust ei jaga meie majandus- ja tööstusminister. Samas põllumajandus on oluline osa Eesti majanduses – näiteks ekspordist moodustab põllumajandus ja toidutootmine kümme protsenti, mis on märkimisväärne.

Meil on seni ka väga hea kogemus erinevate märgiste osas, nt pääsukese märk või sini-must-valged lipukesed. Need märgised kutsuvad inimesi ostma ja tarbima just Eestis valmistatud toitu. Miks toitlustuskohtade puhul see teistmoodi peaks olema?

Kommentaarid (22)
Tagasi üles