Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Lõuna-Korea kaalub inimjõu saatmist Ukrainasse (6)

Copy
Venelased tulistamas ukrainlaste positsioone.
Venelased tulistamas ukrainlaste positsioone. Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS S

Venemaa presidendi administratsiooni kõneisik kommenteeris informatsiooni Põhja-Korea sõdurite saabumise kohta Venemaale. Seni ei ole ametlikul tasandil seda tehtud, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Kuna Lõuna-Korea on reageerinud toimuvale jõuliselt ja kutsunud muu hulgas välja ka Venemaa saadiku, tuli Venemaal mingi kommentaar anda.

Kõneisik nimetas informatsiooni Põhja-Korea sõdurite kohta vastuoluliseks, kuid ei eitanud seda. Edasi adresseeris ta küsimuse kaitseministeeriumile, üritades selgitada, et Venemaal on õigus teha sõjalist koostööd kellega tahes. Seda lühikest sõnumit võib hinnata, kui suhteliselt improviseeritut katset vältida Põhja-Korea sõdurite käsitlemist Ukraina vastase agressiooni kontekstis. Sellest kommentaarist on näha, et teema on Venemaa juhtkonnale ebamugav. Eriti ebasobiv on selle käsitlemine enne BRICS juhtide kohtumist Venemaal Kaasanis. Imidž Venemaast, kui riigist, kes suudab sõda pidada ainult tänu Põhja-Korea sõjalisele abile, ei aita Venemaa teistele kommunikatsiooni eesmärkidele mitte kuidagi kaasa.

Tagasi üles