Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Eilne oli venelastele üks kaotusterohkemaid päevi kogu sõja jooksul

Copy
Ukraina sõdur annab tuld venelaste positsioonidele Donetski oblastis.
Ukraina sõdur annab tuld venelaste positsioonidele Donetski oblastis. Foto: GENYA SAVILOV

Intensiivsete rünnakute tõttu olid Vene armee eilsed kaotused ühed suuremad, mida nad on kandnud ühe päeva jooksul alates 2022. aasta veebruarist. Ukraina kindralstaabi teatel kaotas Vene armee 1710 sõdurit, 24 tanki ja 64 erinevat jalaväesoomukit, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Moldova president Maia Sandu teatas, et eile riigis toimunud Euroopa referendumil ja presidendi valimistel ei olnud tegemist ausa poliitilise protsessiga. Moldova ametkonnad on kogunud tõendeid massilise häälte ostmise kohta. President nimetab häälte ostjaid kriminaalseteks gruppideks, kelle eesmärk oli rahaga hankida 300 000 valija toetus. President peab seda pretsedendituks rünnakuks demokraatia ja vabaduse vastu.

Esialgsetel andmetel on referendumi tulemus ülimalt tasavägine. Valimiste-eelsed küsitlused näitasid küll Euroopa pooldajate selget ülekaalu, kuid isegi kvaliteetset sotsioloogiat ei saa sellistes tingimustes usaldada. Referendumil ja valmistel oli madal osalusprotsent, mis näitab, et Moldova inimesed ei pidanud toimuvat oma maa tuleviku suhtes kriitiliselt oluliseks.

Tagasi üles