Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

NÄDALA NÄGU Tuleviku lävepakul ootab inimkonda külm dušš (12)

Semiootik Kalevi Kull.
Semiootik Kalevi Kull. Illustratsioon: Johan Elm

Ökosüsteemide energeetikat uurinud semiootik Kalevi Kull sedastas riigikogus peetud kõnekoosolekul õige küsimuse Eesti jaoks, mille vastus ei pruugi olla üldsegi lihtne ja sellele vastamine nõuab väga tõsist pingutust.

Teises või ka kolmandas klassis sai Kalevi Kullist Tartu noorte naturalistide jaama regulaarne külaline ja õppur. Kalevi teadmiste juured on looduses ja teadmistes looduse kohta. Kui 1967. aasta 31. märtsil avaldas Uku Masing Eesti kommunistliku partei (EKP) Tartu Linnakomitee, EKP Tartu rajoonikomitee, Tartu linna töörahva saadikute nõukogu ja Tartu rajooni töörahva saadikute nõukogu häälekandjas (just see pikk nimetus oli Postimehe nõukogude klooni päises) «Edasi» kogu sellesse töörahva saadikute ja kommunistide jamaga ühelgi moel mittepuutuva artikli «Eesmärk: elusamus.» Kalevi eesmärgiks ja pealisülesandeks on elusamus ilmselt jäänud sellest ajast saati. Tänaseni välja.

Ilmselt ei saanud sest aru ei tsensorid ega ükski kommunistliku impeeriumi Tartu jupijumalagi. Selle teksti luges läbi siis keskkooli läinud Kalevi Kull. Selleks hetkeks oli Kalevi juba Tartu bioloogidega rännanud mööda Eestit ja talle olid tuttavaks saanud nii kõik eesti taimed kui ilmselt loomadki.

Tagasi üles