Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

VASTULAUSE Rain Kaarjas: «tänaseni pole ühtegi õnnetust juhtunud» ei tohi saada liiklusohutusel kaalukausiks

Copy
Endine Rulli raudteeülekäik.
Endine Rulli raudteeülekäik. Foto: Eero Vabamägi

Vastuses Tallinna linnavolikogu liikme Eve Altrovi arvamusloole «Uhke tühi tunnel kui sümbol kehvast linnajuhtimisest» kirjutab Edelaraudtee juht Rain Kaarjas, et Rulli ülekäigu sulgemine oli hädavajalik ning ohutuse vaates on parim võimalik viis raudtee ületamiseks eritasandiline tunnel. 

Eve Altovi arvamusloos esines mitmeid avalikkust eksitavaid väiteid, mida soovin kummutada. Esiteks ei vasta tõele, et Liiva jaama tunnel seisab tühjana. Seda kasutatakse piisava intensiivsusega ning raudteeohutuse eest vastutajana saan kinnitada, et see on kohaliku asumi elanikele kõige turvalisem võimalus raudtee ületamiseks. Eritasandiline ülekäik on sada protsenti ohutu, kus ka halbade asjaolude kokkulangemisel on õnnetuse toimumise tõenäosus null.

Teiseks kõlavad loos väited, mis vähendavad Rulli ületuskoha ohtlikkust – siiani pole kohas toimunud ühtegi suurõnnetust, nähtavus on hea, paika läbib «vaid 34» rongi päevas ning üsna aeglaselt – ning kahetsusväärselt kutsutakse ülekäiku taasavama. Juhin tähelepanu, et rongiliiklus on viimase kümne aastaga oluliselt muutunud ja muudatused jätkuvad, kasvavad nii kiirused kui liiklussagedus. Argument, et tänaseks veel pole ühtegi õnnetust juhtunud, ei tohi saada otsuse langetamisel kaalukausiks. Taristuomanikuna ei saa me jääda ootama õnnetust, vaid peame võtma kasutusele ennetavaid meetmeid ohutuse tagamiseks.

Tagasi üles