Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

OLGA KURDOVSKAJA Idee, kuidas saaks Eesti panustada rahvusvahelisse filmitööstusesse

Stseen filmist "Tenet", mille võtted toimusid Tallinnas. Pildil on plahvatav linnahall.
Stseen filmist "Tenet", mille võtted toimusid Tallinnas. Pildil on plahvatav linnahall. Foto: Melinda Sue Gordon/Image supplied by Capital Pictures

Eesti on (lõpuks) jõudnud välismaiste filmitootjate silmapiirile – siin on filmitud nii Hollywoodi kassahitte kui ka rahvusvaheliste näitlejatega seriaale, rääkimata reklaamklippidest, kirjutab Tehnopol Startup Inkubaatori Filmi- ja multimeediakiirendi programmijuht Olga Kurdovskaja.

See on tunnustus pingelisele ja järjepidevale tööle mida filmivaldkonna produtsendid ja režissöörid juba aastaid on teinud. Lõpuks ometi oleme filmitööstuses kanda kinnitamas põneva võttepaigana, aga mis oleks, kui meil oleks välismaistele filmitootjatele pakkuda ka tõeliselt innovaatilisi lahendusi, mis kiirendaks tootmisprotsessi ilma, et tulemuse kunstiline väärtus kannataks.

Eesti filmitööstuse innovatsioonivõimekus on rahvusvahelises kontekstis tähelepanuväärne – leidub ettevõtjaid, idufirmasid ja silmapaistvaid eksperte, kes on end edukalt tõestanud nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel areenil. Eesti ettevõtted teevad koostööd suurte filmifestivalidega üle maailma, pakkudes tehnoloogilisi lahendusi publiku kaasamiseks ja andmete analüüsiks, mis näitab meie iduettevõtjate suutlikkust luua konkurentsivõimelisi lahendusi globaalsel tasandil.

Tagasi üles