Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

ERKI LOIGOM Põhja-Korea näitab maailmale hambaid (1)

Copy
Põhja-Korea sõdurid vaatamas demilitariseeritud tsoonis Lõuna-Korea sõdureid.
Põhja-Korea sõdurid vaatamas demilitariseeritud tsoonis Lõuna-Korea sõdureid. Foto: POOL New / REUTERS / Scanpix

Põhja-Korea täristab järjest tugevamini relvi, on loobunud ühinemispoliitikast Lõuna-Koreaga ning aitab aktiivselt Venemaad sõjas Ukraina vastu, kirjutab Põhja-Korea ekspert Erki Loigom.

Revolutsioonilised topeltvikerkaared ja uued säravad tähed taevalaotuses on Põhja-Korea ideoloogiast läbiimbunud igapäevaelus tavapärased nähtused, kuid 3.–11. novembrini süttisid Pyongyangi öötaevas kolmel korral tuled, mis ähvardavad kättemaksuleekides maha põletada nii Lõuna-Korea pealinna Souli kui ka likvideerida selle riigi armee.

Just säärase ähvardusega esines oktoobri keskel režiimi liidri mõjuvõimas õde Kim Yo-jong, reageerides niiviisi väidetavate Lõuna-Korea droonide viibimisele Põhja-Korea pealinna kohal, mille käigus vähemalt ühel korral laotati taevalaotusest Kim Jong-uni solvavaid lendlehti. «Kogu meie rahva enneolematu raev lõhkeb nagu aktiivne vulkaan! Põlastusväärse nuku-korea raevukas lööve on süüdanud kümnete miljonite meie inimeste vere, kes praegu kihavad kontrollimatust vihast ja intensiivsest halastamatust kättemaksuihast,» kirjutas Põhja-Korea olulisim häälekandja Rodong Sinmum. Üle maa olla puhkenud spontaansed meeleavaldused võimaliku sõjalise vastuse toetuseks.

Tagasi üles