Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

AHTI KALLIKORM Turumajandus ei vaja seltsimeeste Läänemetsa, Ligi, Michali ja Co sekkumist (5)

Ahti Kallikorm
Ahti Kallikorm Foto: Erakogu

Tänane valitsus näikse olevat justkui suu peale kukkunud – õlgu kehitama panevaid mõttevälgatusi tuleb sealt oluliselt rohkem kui eeldada võiks. Ometigi ei ole need mitte lendu lastud lapsused, vaid meie otsustajate tegelik pale, kirjutab Isamaa Tallinna piirkonna aseesimees Ahti Kallikorm.

Viimasena andis oma panuse taas Lauri Läänemets, kes eelmise aasta juulis suutis ettevõtjaid rabada suhtumisega, nagu tuleks kogu ettevõtlusega teenitud tulu palgarahana välja maksta. Ei mingeid kasumeid, reserve, tulevikku vaatamist ega omaniku rõõmu ettevõtlusest – mis siis, et kuud pole vennad ning kogu kasumi palgana väljamaksmine pärsib pikemas perspektiivis ju ettevõtte arengut.

Vahepeal on ohtralt imeks pandavaid avaldusi teinud ka Reformierakonna varumängijate pingilt taas väljakule lubatud Jürgen Ligi, kelle arvates ei peaks muu hulgas olema parlamendi ega maksumaksja asi see, mida eelarves käsitletava rahaga täpselt tehakse. Selle jaoks on meil ikkagi ju maailma parim rahandusminister ja aina kasvav ametnikkond, kes suudab ka viimase kui sendi endale tulemustasudena välja maksta. Muide, alles hiljuti kinnitas rahandusminister Jürgen Ligi, et valitsuse ellu viidavad maksutõusud ei saa olla Eesti kiire hinnatõusu põhjuseks, süüdi olevat hoopis kõrgete hindade üle kurtmine...

Tagasi üles