Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Zelenskõi: Põhja-Korea on sisuliselt Ukraina vastu sõjas (2)

Copy
Põhja-Korea liider Kim Jong-un koos sõduritega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un koos sõduritega. Foto: KCNA

Ukraina president on korduvalt viimaste päevade jooksul võtnud sõna Põhja-Korea sõdurite viibimise kohta Vene armee kooseisus Ukraina vastases võitluses, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Konkreetseid näiteid Korea sõdurite viibimise kohta Ukrainas ei ole palju. Mõned nädalad tagasi levis infokuue surma saanud ohvitseri kohta, kes jälgis Vene suurtükiväe Põhja-Korea laskemoona kasutamist. Ukraina meedias on avaldatud väga üldist teavet ka Põhja-Korea inseneri vägede kohta, kes teenivad Vene armee tagalas. Nüüd avaldati teavet Põhja-Korea üksuse kohta, mis baseerub okupeeritud Mariupoli läheduses.

Venemaal käib samal ajal riiklik protsess, mille eesmärk on välja kuulutada ametlik strateegiline partnerlus Põhja-Koreaga. Ukraina president kõrgendas eile veelgi oma tooni antud teemal. Olles ära kuulanud luureinfo ettekande, teatas ta, et Põhja-Korea on sisuliselt liitunud sõjategevusega Ukraina vastu. Ukraina viitab, et enam ei ole teistmoodi võimalik heidutada Põhja-Korea sõjalist koostööd Venemaaga ning Ukraina võib omakorda viia läbi vastuaktsioone Põhja-Korea suunal.

Tagasi üles