Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

AHTO KAASIK Kõik pole kuld, mis hiilgab, ehk loodusega ei jamata

Ahto Kaasik
Ahto Kaasik Foto: Arvo Meeks

Hiite kuvavõistlus aitab jäädvustada pühapaikade muutusi ja mitte alati pole need rõõmustavad. Vahel selgub ka, et esmapilgul rõõmustavana tundunud muutus on hoopis midagi muud. Nii on lood ka kurikuulsa Viimsi Rauaallikaga, kirjutab Hiite Maja sihtasutuse juhatuse liige Ahto Kaasik.

Viljandi Kultuuriakadeemia tudengid saatsid kuvavõistlusele sarja ülesvõtteid Viimsi Rauaallikast. Fotode pealkirjad teatavad rõõmsalt, et «Rauaallikas Lubjamäel on taastatud» ja «Viimsi Rauaallikas: taassündinud pärand looduse südames».

Fotodel võib näha Lubjamäe jalamil asuvat lohku, mis on vooderdatud tsemendisegu ja maakividega, lohus on loiguke vett. Vett immitseb ka kividest laotud allikasängi. Kõrval asuvalt teelt on vette kandunud hakkepuitu. Lohu põhjast on üles tõusnud sinna kivide alla paigaldatud kile. Vahetult kahel pool allikat asuvad hiljuti ehitatud teed ning allikasängi servas seisab tänavavalgustuspost. Ehitajad on olnud tublid, kuid see rajatis ei näe just eriti ühe Eesti allika moodi välja.

Tagasi üles