Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

LY ROOTSLANE Apteekrid saaksid täita tervishoiu suurimaid lünki...kui vaid lastaks

Seadusemuudatuse kava järgi laiendatakse apteegiteenuse mõistet, millega antakse apteekritele võimalus pakkuda ka terviseedenduse ja haiguste ennetusega seotud ülesandeid.
Seadusemuudatuse kava järgi laiendatakse apteegiteenuse mõistet, millega antakse apteekritele võimalus pakkuda ka terviseedenduse ja haiguste ennetusega seotud ülesandeid. Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees

Eesti riik teeb õiget ja õigupoolest ka vältimatut sammu meie tervishoiu tugevdamiseks: apteegiteenuste pakkumise laiendamist. See ei ole usuküsimus, vaid andmepõhiselt langetatud õige ja ratsionaalne otsus, samm inimesekeskse tervishoiu suunas, läbi proovitud teistes riikides ja piloteeritud erinevate projektide käigus ka Eestis, kirjutab Eesti Proviisorapteekide Liidu juht Ly Rootslane.

Apteek on kõige kättesaadavam teenusepakkuja tervishoius. Ettepaneku tulemusena ei laiene mitte apteegivõrk – mis on niigi üks meie suuremaid terviseressursse –, vaid see, millist abi meditsiinilise kõrgharidusega apteekrid patsientidele pakkuda tohivad, kuidas meie teenuseid tervise infosüsteemis kajastatakse ja neid ka tasustatakse.

Seadusemuudatuse kava järgi laiendatakse apteegiteenuse mõistet, millega antakse apteekritele võimalus täita ka terviseedenduse ja haiguste ennetusega seotud ülesandeid.

Tagasi üles