Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

ANTI ALLAS Läänemetsa peksmine ei muuda tegelikkust (11)

Riigikogu liige ja SDE aseesimees Anti Allas.
Riigikogu liige ja SDE aseesimees Anti Allas. Foto: Arvo Meeks

Huvitav paradoks. Mõned päevad tagasi ütles Lauri Läänemets: «Täna kõik ootavad, et riik midagi teeks. Need ajad, kus me ütleme, et turg ise paneb kõik paika ja kõik juhtub iseenesest, need ajad on läbi.» Sellest sündis ERRi portaalis vägivaldne pealkiri «Turumajanduse aeg on läbi,» kirjutab SDE aseesimees ja riigikogu liige Anti Allas.

Äsja Postimehes ilmunud arvamusloos «Mida teeb Leedu õigesti ja Eesti valesti»  toob Raul Eamets näide näite järel välja, mida positiivset teeb Leedu riik, sekkudes sisuliselt majanduskeskkonda. Tegelikult räägib sellest ka Läänemets.

Miks Eametsa kirjeldatu peale ei kosta hirmsat kisa? Aga see selleks - poliitikute peks kuulub poliitikute palga sisse. Eriti vähetähtis on see siis, kui peamised kaikaga vehkijad on olnusse kinni jäänud konkurendid. Räägime asjast. Minu elukogemus näitab, et riigi sekkumine majandusse peab käituma põhimõttel, et nii vähe kui võimalik, kuid nii palju kui vajalik. Täpselt sihitud ja mõõdukal viisil mõjub see kui õige tablett haiguse korral. Leedu on tõesti osanud manustada vajalikku tabletti majanduse arengu hüvanguks. Samas on selge, et tablettidega ei saa liialdada.

Tagasi üles