Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Ukraina raketiväed ründasid suurimat kütusehoidlat Krimmis

Copy
Põlev kütusehoidla Krimmis.
Põlev kütusehoidla Krimmis. Foto: SOCIAL MEDIA

Ukraina kindralstaap kinnitas, et Ukraina raketiväed ründasid edukalt naftatoodete hoidlat ja terminali okupeeritud Krimmis Feodossijas. Tegemist on Krimmi suurima armeed varustava kütusehoidlaga. Kütusehoidla põleb teist päeva, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Ukraina jaoks väga oluline oli peaminister Denõss Šmõhali kohtumine Slovakkia peaministri Robert Ficoga. Slovakkia peaminister suhtub teadupärast Ukrainasse vaenulikult, kuid erinevalt oma Ungari kolleegist ei ole liigse agarusega emotsioone meedias taga ajanud. Ukraina Taga-Karpaatias toimunud kohtumine määratles mitmed vastastikuse koostöö raamid. Slovakkia peaminister teatas küll, et on vastu Ukraina liitumisele NATOga, kuid mitte ELiga. Samuti teatas Fico, et Slovakkia ei tarni Ukrainale surmavat relvastust, kuid toetab Ukraina rahuettepanekuid.

Samas on Ukraina projektides osalemine Slovakkiale rahaliselt niivõrd kasulik, et suhteid katkestada ei ole mõeldav. Ukraina peaminister teatas omakorda, et nad ei kavatse järgmisel aastal enam pikendada Vene gaasitransiidi lepingut läbi Ukraina Euroopasse. See teade annab aimu, milline on Slovakkia peaministri kõige suurem motiiv Ukrainaga suhtlemist jätkata.

Tagasi üles