Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

VIKTORIA LADÕNSKAJA-KUBITS Ülehüppajate ohtlik trend (6)

Viktoria Ladõnskaja-Kubits
Viktoria Ladõnskaja-Kubits Foto: Erakogu

Eelmisest nädalast ametlikult hakkas tööle uus, aga samas vana Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko, kes vahetas erakonda, lihvis sõnavõtte, kuid säilitas töökoha. Ta ei ole erand. Riigikogus on rohkem kui 15 poliitikut, kes said Toompeale hoopis teise erakonna nimekirjas. Ka valitsuses on minister, kes enne valitsusse saamist vahetas erakonda valguskiirusel. Miks lõhnab erakondade vahetamine just praegu eriti halvasti? Nii küsib kolumnist Viktoria Ladõnskaja-Kubits (Isamaa).

«Esimeses stuudio» väitluste vaatamisel ei olnud mitte kunagi varem tiitrid nii olulise tähtsusega. Ilma õige vastuseta ekraani all oleks saate vaatamine täielik mõistatus: kes nüüd keda esindab?

Poliitikud vahetavad toole, vahetavad sõnastusi, lapivad oma maailmavaadet ja sõimavad endist erakonda. Selge, et lõppkokkuvõtteks ülejooksmine erakonnast erakonda (ka tasu, töökoha, võimu või veendumuste pärast/eest) on igaühe asi. Kuna aga selliseid näiteid on viimasel ajal liiga palju, siis ehk peatuks korraks, et mõista: miks selline populaarne poliitiline trend mitte midagi head pikemas perspektiivis valijatele ei too.

Tagasi üles