Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Sergei Medvedev Venemaa mobiliseerib naisi armeele sünnitama (3)

Copy
Naisi ei saadeta veel massiliselt Vuhledari lähedal asuvatesse ründepataljonidesse  - nad on arvele võetud lapsesünnitamise polkudesse, kirjutab autor. Pildil Vuhledar.
Naisi ei saadeta veel massiliselt Vuhledari lähedal asuvatesse ründepataljonidesse - nad on arvele võetud lapsesünnitamise polkudesse, kirjutab autor. Pildil Vuhledar. Foto: Evgeniy Maloletka/AP

Putini Venemaa on tõesti suur eeskuju patriarhaati hindavatele meestele. Iseasi, kas need mehed oleksid nõus olema vabatahtlikult kahurilihaks Venemaa lõpututes sõdades. Nüüd on mobilisatsioon välja kuulutatud ka naistele, kirjutab kirjanik ja ajaloolane Sergei Medvedev oma värskes essees – mobilisatsiooni eesmärk on muuta nad sünnitusmasinateks, sest kahurilihast on alati puudus.

Võib-olla te pole seda märganud, aga Venemaal on välja kuulutatud naiste mobilisatsioon. Ei, neid ei saadeta veel massiliselt Vuhledari lähedal asuvatesse ründepataljonidesse (kuigi «Oluliste lugude» järgi on märgatud naisvange kaitseministeeriumi ründeväeüksustes ja hiljuti sai teatavaks ühe neist, Jelena Pimonenkova, hukkumine) – nad on arvele võetud lapsesünnitamise polkudesse. Võitlus sündimuse eest Venemaal on jõudnud uuele tasemele: riigiduuma kaalub seaduseelnõu, mille järgi saab karistada lastetuse propageerimise eest. Selle saatanliku õpetuse levitamise eest määratakse eraisikutele kuni 800 000 rubla ja juriidilistele isikutele kuni viie miljoni rubla suurune rahatrahv ning välisriikide kodanikke ootab ees vahistamine ja Venemaalt väljasaatmine. Juba varem tegi riigiduuma ettepaneku tunnistada «childfree liikumine», mida tegelikkuses ei eksisteeri, äärmuslikuks, nii nagu «rahvusvaheline ühiskondlik LGBT-liikumine» kuulutati juba 2023. aastal äärmusorganisatsiooniks ja keelustati Vene Föderatsioonis. Järekorras seisab ilmselt feminism – kurikuulus rahvasaadik Oleg Matveitšev esitas juba eelmisel aastal seaduseelnõu selle äärmuslikuks ideoloogiaks tunnistamise kohta.

Inkvisiitorlik riik põletab tule ja rauaga ühiskonnast välja kõik trendid, orientatsioonid ja identiteedid, mis võivad naisi kõrvale juhtida nende peamisest ülesandest: laste sünnitamisest. Vene kõrge riigiametniku sõnul, keda tsiteerib Telegrammi-kanal Faridaily, on sündimus praegu Vladimir Putini fetiš. Dmitri Peskov sõnastas otsustavalt: «Meie elust peab kaduma kõik, mis segab sündimuse suurendamist.» Selle loogika järgi peaksid kaduma geid ja lesbid, transsoolised ja määratlemata soost inimesed, feministid ja lastetud; paljunemine on kuulutatud riikliku julgeoleku küsimuseks, raison d’état’ks, mille nimel võidakse ohverdada üksikisiku õigused, eraelu ja naiste kehad.

Tagasi üles