Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

NÄDALA VASTAJA Ivo Uukkivi: punki teha on lõbus, eriti kui oled juba, nagu öeldakse, soliidses eas

Copy
Ivo Uukkivi kaks aastat tagasi Tallinnas Vabal laval, kui kontserdiga tähistati Velikije Luki 40. sünnipäeva.
Ivo Uukkivi kaks aastat tagasi Tallinnas Vabal laval, kui kontserdiga tähistati Velikije Luki 40. sünnipäeva. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi Eesti punkbändi Velikije Luki kokkutulemisest möödub tänavu 42 aastat, tähistab ansambel kolme kontserdiga hoopis oma 40 aasta tagust esimest lavale astumist.

Toonane võim nägi erinevaid isetekkelisi kultuurivorme, nagu punkrokk, pidurina nõukogude moraali õitsengule. Juba esimese kontserdi järel sattusid tegijad ka keelatud bändide nimekirja, sest kauaoodatud esinemisega mindi täie peale välja, nii et ka mööbel lendas. Nüüd on Velikije Luki solist Ivo Uukkivi sõnul Eesti «stabiilseim bänd».

Kuidas teil hetkel läheb?

Hetkel läheb tihedalt. Äsja lõppesid «Onu Bella tähestiku» etendused ja oli filmi «Emalõvi» esilinastus, milles kaasa tegin. Käsil on ka kahe uue lavastuse proovid, draamateatris esietendub novembri alguses Yasmina Reza «James Brown kandis lokirulle» ja Jaapani autori Koki Mitani «Naeru akadeemia» esietendub novembri lõpus rühmituse Akadeemiline Teater poolt Kanuti aia huvikooli majas. Siis on veel taastusproovid etendustega «Aja oma atra läbi koolnute kontide» (ökotriller) ja «B-koondis» – selles pealkirjas on kirjas, millega tegu. Ja lisaks veel mõned «legendaarsed» kontserdid Velikije Lukiga.

Tagasi üles