Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

NÄDALA NÄGU Pärtel-Peeter Pere – mitte ainult kastirattamees

Copy
Pärtel-Peeter Pere (RE).
Pärtel-Peeter Pere (RE). Illustratsioon: Johan Elm

Tallinna linnavalitsuse koosseisus on Pärtel-Peeter Pere (RE) kahtlemata üks väljapaistvamaid tegelasi, sest mitte ainult lood tema kastirattasõitudest, vaid ka kommunaalvaldkond, mille eest ta vastutab, ja tema aktiivne eneseturundus on ta nüüdseks laiemalt tuntuks teinud.

Professionaalse turundajana ta teab, et tuntust toidavad nii head kui ka halvad uudised. Sellel nädalal peatas ta kastirattaga tänaval sõites bussi ja sõneles bussijuhiga – kes ei suhtunud rattasõitjasse lugupidavalt –, teised on märganud teda uljalt rattaga sõites telefoni kõrva ääres hoidmas, kuid veel enam tekitab kõneainet tema igapäevane töö linnavalitsuses.

Koalitsioonipartnerid süüdistavad teda liigses esinemislustis, kusjuures ta sekkuvat pidevalt teiste abilinnapeade haldusalasse, aga ei kipu rääkima, mis tema enda valdkonnas halvasti on. Neljapäevasel volikogu istungil üritas opositsioon talle koos kahe teise abilinnapeaga umbusaldust avaldada, kuid ettearvatult ei läinud see läbi. Perele pannakse süüks katmata lubadusi, sealjuures taganemist lubadusest lumekoristuskohustus täielikult linna kanda võtta. Tüüpilise poliitikuna ajas ta alguses tagasi, et tema pole midagi lubanud, kuid ebatüüpiliselt käitudes hiljem siiski tunnistas oma vigu.

Tagasi üles