Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

GERRY KONNOV Kas Eesti vabaturg on kukkumas punasotsialismi? (13)

Copy
Gerry Konnov
Gerry Konnov Foto: Erakogu

Seni arvasime, et Reformierakonna valitsus on võtnud plaani hävitada Eesti majandus oma läbi aegade ettevõtlusvaenulikuma poliitikaga. Nüüd plahvatas, aga uus reaalsuspomm, kui sotside juht Läänemets teatas uhkusega, et turumajanduse aeg on läbi ning tuleb harjuda mõttega, et riik hakkab ise majandust juhtima, kirjutab ettevõtja Gerry Konnov (Isamaa).

Saan aru, et Läänemets ei saa üldse aru majanduse toimimise põhimõtetest ja on silmini uppunud sotsialismi ehitamisse, kuid mõeldes valitsuse sammudele, tundub, et selline plaan just ongi.

Esimese näitena tuli kohe meelde teema, kui 19. septembril saatis sotsiaalministeerium riigikokku seaduse eelnõu, mis annaks haiglaapteekidele võimaluse hakata ise ravimeid otse sisse ostma. Seeläbi jääks vahelt ära hulgilaod ja oleks hinnavõit haiglatele tagatud. Teoorias kõlab hästi, sest kes ei tahaks saada midagi soodsamalt – meditsiin on tänapäeval niikuinii meeletult kallis sektor. Usun, et kõik noogutavad kaasa, kuid ettevõtjana näen praegu võimaliku soodsama hinnalipiku asemel rohkem probleemseid kohti.

Tagasi üles