Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Ukraina ründas jälle Vene sõjaväelennuvälja, aga millegipärast varjab Venemaa jälgi

Copy
Ukraina droonid ründasid eile varahommikul Voroneži oblastis Borissoglebskis asuvat sõjaväelennuvälja. Sellelt lennuväljalt stardivad Su-34 hävitajad ründama Ukraina põhjaosa linnu liugpommidega.
Ukraina droonid ründasid eile varahommikul Voroneži oblastis Borissoglebskis asuvat sõjaväelennuvälja. Sellelt lennuväljalt stardivad Su-34 hävitajad ründama Ukraina põhjaosa linnu liugpommidega. Foto: Ukrainska Pravda

Ukraina droonid ründasid eile varahommikul Voroneži oblastis Borissoglebskis asuvat sõjaväelennuvälja. On huvitav, et varem on visuaalsed kinnitused rünnaku kohta ilmunud kodanikualgatuse korras üsna pea peale rünnakut. Viimaste Ukraina droonirünnakute kohta ilmub teave tunde hiljem ning on rünnakuid, millest sotsiaalmeediasse midagi ei jõuagi, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Borissoglebski lennuväljalt stardivad Su-34 hävitajad ründama Ukraina põhjaosa linnu liugpommidega. Võib järeldada, et Venemaa on saanud sotsiaalmeediasse ilmuva info tugevama kontrolli alla. Borissoglebski lennuvälja on Ukraina rünnanud ka varem. Eilse rünnaku puhul teatakse, et sihtmärgiks oli lennukipommide hoidla, lennukikütuse laod ja lennukite parkimisalad. Meediasse jõudnud pildid on muljet avaldavad, kuid konkreetsete tulemuste kohta usaldusväärset infot ei ole.

Ukraina droonirünnaku tulemusel süttis naftatoodete hoidla Voroneži piirkonnas. Teateid naftatoodete hoidla süttimisest on ka kaugel Permi piirkonnas, kuid see ei pruugi olla Ukraina droonirünnaku tulemus.

Tagasi üles