Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

INDREK LUBERG Moodustame oma riigist vene keele väljajuurimiseks keelemaleva (6)

Adobe AI tehisintellektiga loodud pilt malevast.
Adobe AI tehisintellektiga loodud pilt malevast. Foto: Erakogu

Eesti keelt ei saa Hooandjas toetada või Kingitud Elu abil elule turgutada. Aastad on näidanud, et seadused ei oma piisavat mõju, järelevalve lonkab ning tulemusi napib. Eestikeelsele õppele üleminek on samm õiges suunas, kuid aastakümneid hiljaks jäänud ja väga pika vinnaga protsess, kirjutab Parempoolsete juhatuse liige Indrek Luberg.

Kui Eestis ei saa noored ilma vene keele oskuseta tööle, ettevõtted toodavad venekeelseid turundusmaterjale, teevad ühismeedias kakskeelseid postitusi ning veebilehed on dubleeritud vene keelde, siis pole suurt mõtet imestada, miks keegi eesti keelt omandada ei viitsi.

Eile jäi silma sotsiaalmeedia postitus Tallinnas asuva Ukraina restorani kohta. Avasin nende Facebooki lehe ja nägin, et restorani tutvustus on vene keeles. Üks teine restoran postitab iga päev oma lõunapakkumisi eesti ja vene keeles. Täna sain e-kirja Riigi Infosüsteemi Ametilt, kus on järjest tekst eesti, vene ja inglise keeles. Kirjutasin neile kõigile ja palusin kakskeelsuse toetamise lõpetada. Eks näis, kuidas tulemustega on, aga olen lootusrikas.

Tagasi üles