Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Igor Eidman Saabumas on Putini X-tund (1)

Copy
Kevadine protest Haagi Rahupalee ees, kus nõutakse Vladimir Putini kui sõjakurjategija astumist Haagi rahvusvahelise tribunali ette.
Kevadine protest Haagi Rahupalee ees, kus nõutakse Vladimir Putini kui sõjakurjategija astumist Haagi rahvusvahelise tribunali ette. Foto: Piroschka Van De Wouw / REUTERS / Scanpix

Berliinis elav sotsioloog Igor Eidman leiab oma värskes kirjutises, et Vladimir Putin ei karda ilmaasjata totaalset sõda ja uut mobilisatsiooni. Samas on Putin sundolukorras: ilma uut mobilisatsiooni välja kuulutamata ta ei võida, aga seda tehes võib fataalselt kannatada habras riigisisene stabiilsus.

Skeptikutele meeldib arutleda Ukraina sõjaliste ressursside puudumise üle, et vabastada Donbass ja Krimm. Kas Ukraina üldse saab sellises olukorras võita?

Saab! Võitmiseks ei pea Ukraina esmalt kõiki okupeeritud alasid sõjaliste vahenditega vabastama. Piisab, kui seada Venemaa vastamisi laiaulatusliku sundmobilisatsiooni möödapääsmatuse ja kõikehõlmava sõjaga. Selline olukord on juba ukse ees, kuid Putini režiim pole selleks orgaaniliselt valmis. Tõenäoliselt ta lihtsalt ei elaks seda üle.

Tagasi üles