Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

HANNES TOOMSALU Järjest rohkem tundub, et NATO sõtta minemiseta Venemaad peatada pole võimalik (17)

Copy
Sõduri kujutis. Foto pärineb Venemaa erivägede kvalifikatsiooni katsetelt. Foto on illustratiivne.
Sõduri kujutis. Foto pärineb Venemaa erivägede kvalifikatsiooni katsetelt. Foto on illustratiivne. Foto: IMAGO / Alexandr Kryazhev / SNA / Scanpix

Gennadi Gudkov on öelnud, et Putin saab võimul olla üksnes siis, kui Venemaa valmistub sõjaks või on sõjas. Venemaa aga valmistub pikaks sõjaks ja lõppu ei paista, kirjutab erukolonel Hannes Toomsalu (Isamaa).

Koolides käib aktiivne sõjaline õpe ja Moskva koolides kehtestati droonide õpe insenertehnilise distsipliinina. Niikaua kui Putin on Kremlis, on maailmas oht uueks sõjaks või tuumasõjaks.

Lääne visioon sõja lõpetamiseks puudub! Ukraina president Zelenskõi on juba mitu päeva USAs viibinud ja oma rahuplaani tutvustanud. Infot rahuplaani kohta on lekkinud vähe. Meediast on levinud plaani kohta mõningaid kilde – lääne relvastuse kasutamise luba Venemaa territooriumil, lääne nii rahaline kui ka sõjaline abi, Kurski oblasti hõivatud alade kasutamine rahuläbirääkimisteks ja Ukraina liitumine NATOga. Ilmselt on seal rohkem detaile, oletades, et see tugineb varasemal kümnepunktilisel rahuplaanil, aga avalikkuseni pole see veel jõudnud.

Tagasi üles