Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Rainer Saks Ukraina ütleb, et Venemaa plaanib rünnata tuumajaamu. Nüüd teame, miks... (3)

Copy
Vaade Kurskis asuvale tuumaelektrijaamale. 27.08.2024.
Vaade Kurskis asuvale tuumaelektrijaamale. 27.08.2024. Foto: Maxim shemetov / REUTERS / Scanpix

Ukraina on juba nädalapäevad kommunikeerinud, et Venemaa plaanib rünnata Ukraina tuumaelektrijaamu. Eile Ukraina meedias avaldatud kokkuvõte luureandmetest kõneleb, et eesmärk ei ole mitte rünnata reaktoreid, vaid tuumaelektrijaamade ühendusi elektrivõrkudega, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kõneles ÜRO Peaassambleel ning selgitas, millest lähtub Ukraina välja töötatud rahuettepanek. President teatas, et ukrainlased ei ole kunagi nõus, kui neile surutakse peale koloniaalne minevik õiglase rahu asemel. Selle fraasiga üritatakse kõnetada nn globaalse lõuna riike, kelle hulgas on paljud endised koloniaalvaldused. Ühtlasi tuletatakse meelde, et Venemaa peab Ukrainas vallutussõda.

Ukraina president tuletas taas meelde, et jätkuv sõjategevus tähendab suurt ohtu piirkonna tuumaohutusele. Ukraina on juba nädalapäevad kommunikeerinud, et Venemaa plaanib rünnata Ukraina tuumaelektrijaamu. Eile Ukraina meedias avaldatud kokkuvõte luureandmetest kõneleb, et eesmärk ei ole mitte rünnata reaktoreid, vaid tuumaelektrijaamade ühendusi elektrivõrkudega.

Tagasi üles