Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Kristina Kallas: meil ei ole enam võimalik kulurallit sõita (3)

Copy
Kristina Kallas
Kristina Kallas Foto: Martin Pedaja

Eesti 200 esimehe Kristina Kallase sõnul oli erakonna prioriteet eelarvekõnelustel majanduse konkurentsivõime tõstmine ja selle eelduseks oleva riigirahanduse korda tegemine.

Korras riigirahandus on pikaajalise majanduskasvu eelduseks. Meil ei ole enam võimalik kulurallit sõita — see on vastutustundetu ja pärsib meie majanduse keskkonda, kuna nii suures defitsiidis eelarve alandab meie riigireitingut, mis omakorda teeb ettevõtjatele kapitali kättesaadavuse kallimaks. Eesti 200 eesmärk valitsuses on majanduse konkurentsivõime tõstmine – oleme valitsusega suutnud tagada pikas plaanis riigieelarve jätkusuutlikkuse. Tugev ja korras eelarve tagab stabiilse majanduskeskkonna ja odava kapitali kättesaadavuse.

Erakonna eestvedamisel on ära tehtud nulleelarve revisjoni esimene etapp. Juba esimesel aastal oleme avastanud tegevusi, mida riik tegelikult tegema ei pea — need tegevused lõpetatakse. Nulleelarve revisjon on toonud esimese kolme ministeeriumi peale igal aastal 40–97 miljonit eurot kulude kokkuhoidu. Kindlasti tuleb selle projektiga jätkata, võtta ette teisedki ministeeriumid, et saada ülevaade – kuhu riigi raha kulub ning mida maksumaksja selle eest saab.

Tagasi üles