Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

HANNES TOOMSALU Liikluseksam võib olla segane seepärast, et segane on ka meie liiklus (30)

Copy
Uued liikluseksami visuaalid. Kas ristmikult võib sõita otse? Vastusevariandid: jah; jah, kuid C-kategooria sõidukiga vaid vasakule; ei.
Uued liikluseksami visuaalid. Kas ristmikult võib sõita otse? Vastusevariandid: jah; jah, kuid C-kategooria sõidukiga vaid vasakule; ei. Foto: transpordiamet

Sõiduõpetajana puutun kokku testküsimustega siis, kui mõni õpilane on värskelt teooriaeksami teinud ja tekib mingi vastuolu praktilise liikluskorralduse või liiklussituatsiooniga, kirjutab Hannes Toomsalu (Isamaa). 

Nende uute küsimustega on minu õpilastest teadaolevalt üksnes üks äsja teooriaeksami läbinud ja tänaste tundide jooksul mingeid vastuolusid ei ilmnenud. Samuti pole ma ise uusi liiklusteste näinud või ennast nende järgi testinud. Need on ju salajased ka meile!

Autokoolide liidu toodud näited artiklis on õigustatud. Informatsioon liiklejale peab olema nii minimaalne kui võimalik ja piisav selleks, et teha õige otsus. Samuti peab see olema paigaldatud selliselt, et see oleks liiklejale ka selgesti nähtav. Näiteks on liiklusmärkidega ülekülvatud ristmikul (tinglikult Paldiski mnt ja Toompuiestee ristmik) stange külge riputatud ühesuunalise tee lõpu märgid (lausa kolm märki) olenemata sellest, et tegemist on ristmikuga, et ükski paremalt lähenev sõidurada märgiga «Suunad sõiduradadelt» otseliikumist ei võimalda ja vastu särab «Anna teed» märk. «Anna teed» on ka üks rohkem kui vaja. Kolmerealisel teel on laiust vast 9 meetrit. Kui mu mälu mind ei peta, tuleb paremal olevat märki dubleerida sellisel juhul tee vasakus servas, mitte iga raja kohal. Ning Toompuiestee sõidusuunad peavad olema eraldatud topeltjoonega, nagu artiklis juba mainitud on.

Märksõnad

Tagasi üles