Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Ukrainlastel õnnestus rünnaku käigus hävitada suurel hulgal Põhja-Korea rakette

Copy
Leekides laskemoonaladu Krimmis (2023). Pilt on illustreeriv.
Leekides laskemoonaladu Krimmis (2023). Pilt on illustreeriv. Foto: VIKTOR KOROTAYEV

Venemaa välisministeeriumi ametlik kõneisik teatas, et Venemaa ei kavatse osaleda Ukraina initsiatiivil toimuval rahukonverentsil, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Praegu ei ole võimalik ette kujutada, et Venemaa teataks mitu kuud enne konverentsi toimumist, et nad kavatsevad sellel üritusel osaleda. Mitte üks element neile selles protsessis ei sobi ja mingil kujul osalemine tundub välistatud. Venemaa on sunnitud lootma, et Hiina RV algatatud diplomaatiline protsess tasakaalustab Ukraina algatatud protsessi ning lõpuks elimineerib selle.

Venemaa juhid loodavad jätkuvalt, et nad suudavad sõjalise jõu positsioonilt sundida Ukraina läbirääkimistele. Samas on täiesti võimalik, et taktikalistel kaalutlustel otsustakse viimasel hetkel võtta osa ka Ukraina initsiatiivil toimuvast rahukonverentsist. Kõik sõltub sellest, milliseks kujuneb konverentsi toimumise hetkeks olukord sõjas. Kui Vene armeel ei lähe hästi, oleks konverentsil osalemine Venemaa juhtide jaoks üks võimalus, kuidas üritada Ukraina sõjalist tegevust piirata.

Tagasi üles