Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Evelyn Kaldoja Tiitlita pädevmehed ja Putini tütre toel Krimmis käinud naine (2)

Kriisireguleerimise volinikuks pakutud belglanna Hadja Lahbib, kes käis 2021. aastal Krimmis.
Kriisireguleerimise volinikuks pakutud belglanna Hadja Lahbib, kes käis 2021. aastal Krimmis. Foto: Imago/philip Reynaers/Scanpix

Loodava Euroopa Komisjoni liikmed oleksid sugude arvestuses võrdselt esindatud vaid ideaalses keskkonnas, kirjutab välisuudiste toimetuse juhataja Evelyn Kaldoja nädalakommentaaris. 

Neli naist ja kaks meest – Ursula von der Leyeni pakkumine järgmise Euroopa Komisjoni asepresidentide kohale oli poliitiline avaldus. See väljendas rahulolematust, et riigid suuresti eirasid tema soovi saada igaühest üks mees- ja üks naiskandidaat ning siis nende seast valida endale sobivam.

Riikide käitumine on samas mõistetav. Selline süsteem saaks toimida ainult üliinimlikult ideaalses keskkonnas, kus absoluutselt kõik 26 riiki, kelle käes pole komisjoni presidendi kohta, esitaksid kaks perfektset persooni ja usaldaks siis Brüsselile valiku, millise rahva puhul võtta parim poeg, millise puhul tütar. Välja praagitaks täpselt 13 meest ja 13 naist, vastavalt isiklikule sobivusele komisjoni presidendiga. Kindlasti on kusagil olemas umbes sellist mudelit rakendav reality show.

Tagasi üles