Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Peeter Espak Tartu hipilaagriks ehitamine peab lõppema! (3)

Copy
Tartu on jätnud liigirikkuse tõstmiseks paljud haljasalad niitmata, tehes seda vaid suve lõpus. Pildil määratud liigid Vabaduse pst ääres. 31.08.2020.
Tartu on jätnud liigirikkuse tõstmiseks paljud haljasalad niitmata, tehes seda vaid suve lõpus. Pildil määratud liigid Vabaduse pst ääres. 31.08.2020. Foto: Margus Ansu

On aeg lõpetada Tartu linna ümberehitamine hipilaagriks ning sellega seonduvalt anda seda soovijatele ka kätte kindel suund ja siht, kuhu edaspidi liikuda. Nimelt, minge metsa! Isegi puuk, põder, karu ja hunt on seal olemas. Selleks, et maailma paremaks kohaks teha ei pea aga neid kõiki tooma Tartu linna elama, kirjutab orientalist ja usundiloolane Peeter Espak.

Tartu on senini olnud üks huvitav linn, kus inimesed enamasti ei nurise oma kommunaalvõimu, maailmavaate ega ka erakondliku kuuluvuse pärast. Reformierakond on olnud kogu aeg eri koalitsioonide juhtpartneriks. Paljude ettevõtjate sõnul teinud aegade jooksul ka rohkelt koerustükke, aga üldiselt oli keskmise elaniku jaoks siiski nähtavalt esil asjaolu, et linnavõim ja tema eri partnerid hoolisid oma linnast ka päriselt.

Linna sisemine vaim ja ka väline ilu ning korrasolek näis tõepoolest olevat absoluutse enamiku suunajate jaoks (olgu siis tema nimeks Must või Valge) südames olulisel kohal. Tõenäoliselt ka seetõttu, et neist suur osa pidas seda linna eelkõige enda koduks ja perekonna elukeskkonnaks. Ja alles pärast seda ka tallinlikuks elatumis- või karjääriinstrumendiks. Oma enda päris kodu hoovis teadupärast keegi aga maltsal ja nõgestel naljalt ülepea kasvada ei luba.

Tagasi üles