Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Rainer Saks Putini ultimaatum Vene armeele võib Kurskis ohvriterohkelt kätte maksta

Copy
Kaader Vene kaitseministeeriumi avaldatud videost. Foto on illustratiivne.
Kaader Vene kaitseministeeriumi avaldatud videost. Foto on illustratiivne. Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT HANDOUT / EPA / SCANPIX

Kurskis Gluškovo rajoonis näib, et Vene armee on jäänud tugeva Ukraina üksuste surve alla. Viimase kahe päeva arengute jätkudes võivad mõned Vene üksused osutuda oma tagalast äralõigatuks. Meedias ringleb info, et Venemaa diktaator Vladimir Putin andis oktoobri keskpaigani aega Kurski oblasti vabastamiseks, kuid see ei ole esimene ega jää viimaseks tähtajaks Vene armeele Kurski suunal, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Üleeile võttis Euroopa Parlament vastu üleskutse Euroopa riikidele, võtta maha piirangud Ukrainale tarnitavate relvade kasutamisel võitluses Venemaa agressiooni vastu. Sellele vastas Venemaa riigiduuma spiiker Vjatšeslav Volodin avaldusega, kus segati kokku Teise maailmasõja tagajärjed ähvardusega, et Venemaa võib rünnata oma moodsate rakettidega Strasbourgi.

Selles avalduses on kaks olulist kihti. Esiteks soovitakse süvendada hirmu Venemaa sõjalise rünnaku ees Euroopas, kuna ollakse veendunud, et seni on otsene ähvardamine ja hirmutamine andnud tulemusi. Teiseks soovitakse jätta muljet, et Venemaa ei kasuta Ukrainat rünnates kogu oma konventsionaalset sõjalist jõudu ning on võimeline sõjategevust eskaleerima ka mujale.

Tagasi üles