Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Rainer Saks Venemaa elanik süüdistab suurimas rünnakus moonaladudele omasid

Copy
Plahvatus Toropetsis Tveri oblastis.
Plahvatus Toropetsis Tveri oblastis. Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina ekspertide hinnangul on suurte plahvatuste põhjuseks osa laskemoona paigutamine avatud taeva alla, mitte kaitstud hoidlatesse. Venemaa inimene aga mõtleb ja arvab, et laskemoon plahvatab, kuna kõik varastavad ning korralikud hoidlad jäid tegelikult ehitamata, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Ukraina eilse droonirünnaku kohta Venemaal hakkab ilmuma täpsemat infot. Venemaal Toropetsis paikneva laskemoonahoidla kohta ilmus sotsiaalmeediasse uuesti uudis, kuidas Venemaa ametnikud osalesid 2018. aastal selle suure hoidlate kompleksi avamisel. Seal kõneldakse, et tegemist on kõige tänapäevasema, suurema jne hoidlaga Venemaal. Nii et tegemist ei ole mingi vana nõukogudeaegse poollagunenud rajatisega.

On väga oluline, et see rajatis ei suutnud kaitsta droonirünnaku fataalsete tagajärgede eest. Ukraina valitsuse allikad ütlevad, et nendes ladudes hoiti nii Iskanderi rakette kui ka vanemaid Totška-U rakette, kuigi viimaseid ei tohiks enam aktiivses kasutuses olla. Ukraina infoallikad väidavad, et Põhja-Korea rakette oli Toropetsis hiljuti ladustatud. Lisaks veel liugpommid ja suurtükiväe laskemoon.

Tagasi üles