Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

URMAS ROOTS Raske on riigile makse maksta sellise valitsuse juhtimisel (13)

Kristen Michal, Lauri Läänemets, Kristina Kallas ja Jürgen Ligi kommenteerivad eelarvearutelude edenemist.
Kristen Michal, Lauri Läänemets, Kristina Kallas ja Jürgen Ligi kommenteerivad eelarvearutelude edenemist. Foto: Tairo Lutter

Kui ettevõtjad on usutavasti tõesti kõik julgeolekumaksuga nõus, siis mis juhtus, et sellest ootamatult käibe-, tulu- ja aktsiismaksude tõus sai, mille ajutist iseloomu ei usu ilmselt mitte keegi, kirjutab Eesti Väikepruulijate Liidu juhatuse liige Urmas Roots.

Eesti Vabariigi valitsus on juba tõstnud käibemaksu kümne protsendi võrra ehk kaks protsendipunkti ning seaduslikele alkoholitootjatele aktsiisi viis protsenti, mis kasvab järgmisel kahel aastal mõlemal veel viie protsendi võrra.

Lisaks peavad kuidagi lõpphinda ära mahtuma ka valitsuse eile teatavaks tehtud otsused (ja ilmselt ka riigikogu vastu võetavad) ettevõtete tulumaksu ja üksikisiku tulumaksu tõusud. Siin võib arutleda, kes millist maksu maksab, kuid vaadates oma ettevõtte maksudeklaratsioone ja üle kantud makse, siis näen, et mingil põhjusel on just ettevõte kõigi eelnimetatud maksude koguja ja ülekandja.

Tagasi üles