Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

JÜRI KOTŠINEV Paralleelmaailmas elav Putin (5)

Copy
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Gavriil Grigorov

Venemaa praegune valitseja, diktaator Putin on juba ammu näidanud, et elab isoleerituna tegelikust maailmast ning on sukeldunud oma diktaatorivõimu oludes virtuaalsesse tegelikkusesse, millel ei ole reaalsusega suurt midagi ühist, kirjutab sõjaajaloolane ja koumnist Jüri Kotšinev.

7. oktoobril 1952. aastal Peterburis, mis tollal kandis teist nime, töölisperekonnas sündinud tulevane Venemaa valitseja valis juba varajases nooruses eriteenistuse töötaja karjääri. Ta läks oma vanaisa juhendusel ja kaasabil õppima õigusteaduskonda oma sünnilinna ülikooli ja lõpetades selle, asus jätkama õpinguid Juri Andropovi nimelises KGB Kõrgemas Koolis nr. 1. Peale selle lõpetamist ja eriettevalmistumise kursuste läbimist suunati Putin tööle Saksa DVsse. Seal töötas ta vahemikus 1985–1990. 1983. aastal oli ta abiellunud oma esimese naise Ljudmillaga.

Saksamaal töötades teenis Putin välja medali «Teenete eest Saksa DV rahvaarmees» ning sai kaks korda auastmekõrgendust. 1990. aastal naasis ta juba hoopis teise riiki, kui oli 1985. aastal eksisteerinud NSVL. 1996. aastal suundus Putin koos perega Moskvasse ja läks poliitikasse. Temast sai kõigepealt Vene Föderatsiooni Presidendi Kantselei juhataja asetäitja ning 1998. aasta maikuus Presidendi Administratsiooni juhataja esimene asetäitja.

Tagasi üles