Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

URMAS TARTES Putukad, kes polegi päris putukad

Copy
Seened on hooghändade oluliseks toiduks. Nad söövad seenehüüfe ja eoseid. «Vastutasuks» aitavad hooghännalised seente eostel mullas levida. Tõenäoliselt on seenetoite armastavad inimesed mõne hooghänna ka ära söönud. Pildil tegutseb seene jalal üks meie tavalisimaid hooghändasid liigist Orchesella flavescens.
Seened on hooghändade oluliseks toiduks. Nad söövad seenehüüfe ja eoseid. «Vastutasuks» aitavad hooghännalised seente eostel mullas levida. Tõenäoliselt on seenetoite armastavad inimesed mõne hooghänna ka ära söönud. Pildil tegutseb seene jalal üks meie tavalisimaid hooghändasid liigist Orchesella flavescens. Foto: Urmas Tartes

Küllap on seenekorjajad kohanud seenekübaratel tillukese liikuvaid täpikesi. Mõned täpikesed on ümarad, mõned piklikud. Mõned läikivad, mõned karvased, mõned ühtetoonilised, mõned kirjud, kirjutab loodusteadlane Urmas Tartes.

Enamasti hüppavad nad korjatud seenelt maha, kuid tõenäoliselt satub neid ka seenegurmaanide kõhtudesse. Need tillukesed täpikesed on hooghännad, üksikult vaadates tillukesed kuid üheskoos moodustavad nad ühe kaalukamatest loomarühmadest maismaal.

Vanemad kui dinosaurused

Tagasi üles