Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Riina Solman Enne pensionäridelt ja peredelt juurdeküsimist lugege riigieelarve sendid korralikult kokku (13)

Riina Solman
Riina Solman Foto: Konstantin Sednev

Eestis on praegu veel elus ja pensionieas viimane põlvkond inimesi, kes olid sunnitud üle elama teise maailmasõja ja stalinliku okupatsiooniajaga kaasnenud õudused. Elus palju näinud ja kogenud inimesed on karastunud ja nende kannatus ei katke kergesti, aga praegune Kallase-Michali ebakindlusvalitsus on nende kannatust siiski tõsiselt proovile panemas. Riik ise ei tea, kui palju raha kulutab, aga enne kontrollimist minnakse seda pensionäride ja laste kasvatamise taskust juurde küsima, kirjutab riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees Riina Solman (Isamaa).

Kõik teise maailmasõja üle elanud põlvkonna eakad võivad rääkida südantlõhestavaid lugusid röövimistest, vaesusest ja inimlikkuse puudumisest. Igas Eesti peres on need lood olemas. Ka minu ema on ingerisoome sõjapagulane, kelle pere kaotas kõik ja alustada tuli miinustest.

Maailmasõda enda nahal tunda saanud inimeste põlvkond on üle elanud kogu okupatsiooniaja, kuid näinud ka Eesti vabaduse taastamist ja heaolu kasvu. Vanas eas ei tahakski enam muud, kui et oleks tervist ja et saaks rahus vanaduspõlve veeta. Segaseid aegu, vaesust ja puudust on elu jooksul nähtud rohkem kui küll.

Tagasi üles