Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

ERKKI KOORT Kurski sündmused ehk Venemaa ei ole suutnud viis nädalat enese okupeerimist takistada (2)

Copy
Kursk on venelaste teadvuses seal toimunud suure tankilahinguga. Nüüd ei paista luuraja-valitseja Vladimir Putin liigselt kiirustavat, sest riigisisest tuntavat survet tal hetkel pole.
Kursk on venelaste teadvuses seal toimunud suure tankilahinguga. Nüüd ei paista luuraja-valitseja Vladimir Putin liigselt kiirustavat, sest riigisisest tuntavat survet tal hetkel pole. Foto: EPA / STRINGER

6. septembril täitus kuu aega päevast, mil Ukraina väed okupeerisid osa Venemaast Kurski oblastis. Mis vahepeal saanud on ning mida sellest kõigest järeldada, kirjutab Postimehe ja Sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

Venemaa peab vallutussõda Ukraina taasokupeerimiseks juba kümnendat aastat. Uus kuum faas kogu territooriumi «demilitariseerimiseks» algas küll 2022. aastal, kuid vallutussõda erinevate nimetuste all ikkagi 2014.

Augustis 2024 ründas Ukraina Venemaa piirialasid Kurski oblastis ning on praeguse info kohaselt okupeerinud umbes 1400–1500 ruutkilomeetrit. Tegemist on märgilise sündmusega, aga selle sündmuse mõju kohta levib erinevaid hinnanguid.

Tagasi üles