Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

TARMO PIKNER Idavedude praegune seis on segane

Copy
Tolli sujuv üleminek lauskontrollile pole politsei- ja piirivalveameti töötajate koormust Eesti piiril Venemaaga märkimisväärselt suurendanud. Foto on illustratiivne.
Tolli sujuv üleminek lauskontrollile pole politsei- ja piirivalveameti töötajate koormust Eesti piiril Venemaaga märkimisväärselt suurendanud. Foto on illustratiivne. Foto: Ain Liiva

Ah, et ei saa babuškale külla minna. Jumal küll – mine ja ela siis teiselpool piiri! Ega Eestis elamine pole kohustuslik. Või siis vastupidi – ole siin ja süüdista Putinit, et sul on raske üle Narva jõe pääseda. Äkki võtabki aru pähe ja lõpetab naabrite tapmise, kirjutab kolumnist Tarmo Pikner.

Ühesõnaga – Vene piir tuleb kinni panna ja täielikult. Ei mingeid kaubavedusid, turiste, kodukülastajaid ega spioone. Agressorriigiga ei suhelda. Narva sillale tuleb ette panna raudväravad, see lukku keerata ja võti viia Toompeale.

Ja kas ma olen õigesti aru saanud, et Narva jõelt Vene riigi varastatud piiripoisid pole ikka veel kätte saadud? Ning jätkuvalt ei lehvi piiritähistel NATO lipp? Huvitav küll – Ukraina lippe on lehvimas lausaliselt, aga NATO lippe pole eriti märgata. Äkki peaks ikkagi vaenlasele märku andma, kust alates hakkab tööle maailma tugevaim sõjaline kollektiivkaitse. Arvan, et ainuüksi NATO lipu nägemine vähendaks oluliselt 1,6-miljardilist laskemoonavajadust.

Tagasi üles