Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

ANDREI KUZITŠKIN Tegelikult Venemaal sõda ei ole (3)

Copy
Foto: Postimees

Loo pikem pealkiri oleks «Kellele sõda ja kellele kallis ema», nagu ütleb vene vanasõna ehk miks Venemaal ei protestita Ukraina sõja vastu? Nii kirjutab kolumnist Andrei Kuzitškin.

See tähendab, muidugi on... Aga ainult teleekraanidel, suhtlusvõrgustikes ja Telegrami kanalites. Hiljuti pidi mu hea tuttav mõne kiireloomulise asjaajamise tõttu Eestist Venemaale sõitma. Juba Peterburis nägi ta seda, mis ei sobitu ettekujutusega sõdivast riigist: rõõmsameelne elevil rahvahulk Nevski prospektil, tänavaesinejaid ja muusikud, vaateakende sära ja lai valik tooteid suurimates poodides, ringreiside ja kinoesilinastuste plakatid.

Kord-paar jäi silma Z-tähega plakat ja lepingulise sõjaväeteenistuse reklaam. Inimesed räägivad millest iganes: ilmast, loodusest, moest... Ainult mitte sõjast. See jääb köögivestlusteks. Tõsi küll, kui mu tuttava lennuk Novosibirski lennujaamas maandus, soovis meeskonnaülem reisijatele head päeva ja ütles mikrofoni: «Au sõjalise erioperatsiooni kangelastele!» Paljud muigasid nende sõnade peale või tegid grimassi.

Tagasi üles