Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

LAURI LAATS Miks ma käisin (kurikuulsal) Hiina visiidil (11)

Lauri Laats
Lauri Laats Foto: Madis Veltman

Mina olen üks nendest riigikogu liikmetest, kes käis Hiina visiidil, millest meediaväljaanded viimase nädala jooksul on ridamisi kirjutanud, nendib riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Lauri Laats.

Kuigi oponendid kasutasid juhust, et sel teemal naudinguga populistlikke tiraade esitada, ei kahetse ma kindlasti visiidil osalemist, sest tegemist oli vajaliku käiguga. Ja seda päris mitmel põhjusel.

Esiteks elame globaalses maailmas, mis tähendab, et visiidid, mida riigikogu liikmed tööalaselt teevad, võivad olla Eesti edasise edu ja arengu nimel väga suure tähtsusega. Mõistagi on parlamendis komisjone, mis suhestuvad ehk rohkem teiste riikidega ning vastavalt on ka erinev parlamendiliikmete huvi mingite teemadega tegeleda. Küll aga ei tohi sealjuures kunagi unustada, et Eesti peab väikeriigina olema diplomaatias erakordselt aktiivne ning kasutama oskuslikult erinevaid suhtlusvõimalusi, mille abil selgitada teistele riikidele meie seisukohti ning saada objektiivset informatsiooni ka nende seisukohtade kohta.

Tagasi üles