Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Lin Chia-lung Taiwani võti on ÜRO käes (2)

Copy
Taiwani lipp.
Taiwani lipp. Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / REUTERS / Scanpix

Taiwan on aastakümnete jooksul tõestanud ennast vastutustundliku ja usaldusväärse koostööpartnerina ja selle mõtestatud osalemine ÜRO süsteemis oleks kahtlemata ÜRO parim valik võimalike piirkondlike kriiside leevendamiseks, rahu ja stabiilsuse säilitamiseks kogu Taiwani väinas ning ülemaailmse heaolu edendamiseks, kirjutab Taiwani välisminister Lin Chia-lung.

Taiwan on asendamatu partner ülemaailmsetes tarneahelates, tootes enam kui 90 protsenti maailma tipptasemel pooljuhtidest ja märkimisväärse osa kõrgtehnoloogilistest kiipidest, mis on tehisintellekti revolutsiooni eesrinnas. Lisaks läbib pool maailma merekaubandusest Taiwani väina, mistõttu on see oluline rahvusvaheline veetee.

Kuigi suur osa maailmast – ja miljardid inimesed – on tänu väinas valitsevale rahule ja stabiilsusele nautinud majanduslikku õitsengut, intensiivistab Hiina agressiivset tegevust Taiwani vastu. Pekingi katsed muuta Taiwani väinas valitsevat olukorda ja laiendada autoritaarsust kogu India ja Vaikse ookeani piirkonnas kujutavad endast tõsist ohtu rahule ja julgeolekule kogu maailmas.

Tagasi üles