Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

NÄDALA NÄGU Kristina Kallase ülesanne: kuidas Reformierakonna varjust välja pääseda (2)

Copy
Eesti 200 juht Kristina Kallas.
Eesti 200 juht Kristina Kallas. Illustratsioon: Johan Elm

Taas Eesti 200 juhiks valitud Kristina Kallase põhikonkurent istub valitsuses tema kõrval, see on Kristen Michal Reformierakonnast.

Eesti 200 olukord täna on sarnane sellega, kus oldi enne eelmisi riigikogu valimisi. Sest kuigi tulemus tuli lõpuks päris hea, mäletavad poliitikahuvilised, et valimistele eelnev aasta oli Eesti 200-le raske. Reformierakonna juht Kaja Kallas personaalselt ja Reformierakond parteina olid täielikus sõiduvees. Eesti 200 reiting samal ajal muudkui langes ning parteil oli jube keeruline pildis püsida.

Eesti 200 on maailmavaatelt ja kuvandilt Reformierakonnaga sarnane. Nende toetajad on Reformierakonna toetajatega sarnased. Nii käisid ka Eesti 200s tollal debatid, kuidas Reformierakonna kõrval silma paista. Kas kritiseerida, kas rünnata Kaja Kallast, kas vastanduda või eristuda? Isegi Lauri Hussari võit 2022. aastal Eesti 200 juhi valimistel Kristina Kallase vastu oli kantud nendest aruteludest, et peaks olema kuidagi jõulisemad ja karmimad ning vajadusel Reformierakonda kritiseerima.

Tagasi üles