Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Ukrainlased ründasid Venemaad seninägematu droonipilvega

Copy
Pildil on Rostovi oblastis asuv kütusehoidla, mis sai ukrainlaste drooni tabamuse 26. augusti droonirünnakus.
Pildil on Rostovi oblastis asuv kütusehoidla, mis sai ukrainlaste drooni tabamuse 26. augusti droonirünnakus. Foto: SOCIAL MEDIA

Armeenia president Vahagn Hatšhaturjan teatas, et Armeenia on külmutanud kõikides koostöövormides oma osaluse SRÜ riikide Kollektiivse Julgeoleku Organisatsioonis, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

See organisatsioon kohustab oma liikmeid toetama üksteist kolmandate riikide agressiooni korral, millist toetust Armeeniale ei osutatud Aserbaidžaani rünnaku tõrjumiseks. Ka Venemaa presidendi viimane külaskäik Aserbaidžaani näitab, et olukord Kaukaasias on täielikult muutunud. Venemaa on pärast kaotust Karabahhis aktsepteerinud suhted Asrebaidžaaniga uuel tasemel, väljaspool SRÜ raamistikku.

Armeenia praegune otsus on siiski rohkem demonstratiivne ja emotsionaalne ning ei tähenda riigi senise julgeoleku poliitikale täielikult uue suuna andmist. Armeenial puudub selleks reaalne alternatiiv. Aastakümneid kestnud sisepoliitiline ning välispoliitiline stagnatsioon maksab ennast kätte.

Tagasi üles