Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Rainer Saks Pooled Ukrainasse rünnakule saadetud Venemaa droonid kukkusid ise alla (1)

Copy
Venemaa ründas ööl vastu 31. augustit Ukraina territooriumi kokku 52 Iraani drooniga. Foto on illustratiivne.
Venemaa ründas ööl vastu 31. augustit Ukraina territooriumi kokku 52 Iraani drooniga. Foto on illustratiivne. Foto: IMAGO / Stanislav Krasilnikov

Ukraina õhuvägi teatas eile, et ööl vastu 31. augustit ründas Vene õhuvägi Ukraina territooriumi kokku 52 Iraani drooniga. Ukraina õhukaitse sõnul kukkus 25 neist alla omal initsiatiivil, ilma kineetilise sekkumiseta, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Ukraina kaitseminister edastas USA ametnikele nimekirja Venemaal paiknevatest sõjalistest sihtmärkidest, mida Ukraina armee kavatseks rünnata juhul, kui USA võtab maha piirangu enda tarnitud relvastuse kasutamisel ukrainlaste poolt. Varem oli meedias ilmunud teave, et USA presidendi administratsioon nõuab täpse nimekirja esitamist, et kasvõi teoreetiliselt oleks võimalik kaotada piirangud näiteks ATACMSi rakettide, aga ilmsesti ka F-16 hävitajate kasutamisel edaspidi.

USA administratsioon on eelkõige tänu kogu selle protsessi kommunikatsioonile muutnud toimuva naeruväärseks. Loodetavasti ei ilmu peagi ajakirjanduses Ukraina koostatud nimekiri sõjalistest objektidest, mille ründamise luba USA-lt taotletakse. Venemaa kasutab tekkinud olukorda oma infooperatsioonides pidevalt ära ning nende kasutatud sõnumid peegeldavad hinnangut USA ja ka teiste liitlaste sisepoliitilisele võimekusele.

Tagasi üles