Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

AK Kamala Harris juhib naiste parteid ja sooline lõhe muudab mängu

Asepresident ja Demokraatliku Partei presidendikandidaat Kamala Harris rõhutab, et valituks osutudes seisaks ta naiste õiguste eest.
Asepresident ja Demokraatliku Partei presidendikandidaat Kamala Harris rõhutab, et valituks osutudes seisaks ta naiste õiguste eest. Foto: Brynn Anderson/AP/Scanpix

USA demokraadid näevad pärast ülemkohtu 2022. aasta otsust tühistada üleriigiline abordiõigus ja anda osariikidele taas õigus ise otsustada, kas nende territooriumil säilib abordiõigus või ei, suurt võimalust presidendivalimistel oma parteile hääli saada.

Demokraatide suurkogu LED-valgustusega koridoris arutles 43-aastane Texasest pärit Kongressi liige Jasmine Crockett küsimuse üle, mis võib otsustada valimised: kas vabariiklased tõukavad naisi endast eemale?

Tema arvates küll. Ja sama arvas ka terve hulk naiskõnelejaid, kes eelmisel nädalal Chicagos lavale astus, et rääkida sellest, kuidas Donald Trump on seksuaalses ahistamises süüdi mõistetud ning kuidas ta valis oma asepresidendikandidaadiks mehe, kes väitis, et riiki juhivad «lastetud kassitädid».

Tagasi üles