Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Selgus, kui palju mehi on viimastel kuudel venelased lahinguväljal kaotanud (2)

Copy
Kaader Ukraina luure avaldatud videost, millel on näha väidetavalt haavatud Vene Põhjalaevastiku sõdureid.
Kaader Ukraina luure avaldatud videost, millel on näha väidetavalt haavatud Vene Põhjalaevastiku sõdureid. Foto: Youtube

Meedias jätkub uudisvoog Valgevene vägede liikumise kohta Gomeli oblastisse (linn Valgevene kagunurgas piirneb Ukrainaga ning Venemaa Brjanski oblastiga). Sinna viidud väegrupi suuruse kohta adekvaatset infot avaldatud ei ole. Meedias levitatakse lihtsalt pilte Valgevene riigilipuga tankidest ja soomukitest, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Vähemalt praeguseni puudub info, et seal käiks ettevalmistus Ukrainasse sissetungiks. Ei ole tõenäoline, et Valgevene juht Aljaksandr Lukašenka seda tõsiselt kavandab. Küll leviavad Ukraina sotsiaalmeedias versioonid, et Venemaa loob uut sõjalist tugipunkti Valgevene territooriumil, et sealt edaspidi viia läbi õhurünnakuid Ukraina lääneosale.

Viimastel kuudel on pea kõik Venemaa Iraani droonidega tehtud rünnakud kaldunud Valgevene õhuruumi ja teinekord sealt tagasi Ukraina õhuruumi. Sellise tegevuse eesmärk võib olla ka provotseerida Ukraina õhukaitset avama tuli sihtmärkidele Valgevene õhuruumis. Selline järjepidev käitumismuster võib teoreetiliselt valmistada ette Valgevene territooriumi ja õhuruumi kasutamist Ukraina vastu rünnakuteks.

Tagasi üles