Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

MIHKEL KUNNUS Lapsed vajavad elurõõmu ja teotahet süstivat optimismi, mitte ainult jõhkraid fakte

Fookuse rubriigi «Inimene ja loodus» toimetaja Mihkel Kunnus.
Fookuse rubriigi «Inimene ja loodus» toimetaja Mihkel Kunnus. Foto: Margus Ansu

Augusti keskel sain kirja, milles teatati, et globaalse haardega belglasest majandus- ja haridusvisionäär Gunter Pauli (vt «Belglasest visionäär Gunter Pauli: tulevikus on ükssarvik sinine!», PM 19.12.2020) külastab augusti lõpus Tartut ning tema päevakavas on pärast haridusministeeriumi külastamist vaba tunnike, mille jooksul võiksin temaga Postimehele intervjuu teha, annab toimetaja Mihkel Kunnus aru.

Pakkumine oli kahtlemata suur au, aga ka minu enda päevakava pole perekondlikel põhjustel ei hõre ega paindlik. Igatahes õnnestus mitmepoolsete, sealhulgas lasteaiakasvatajaid hõlmanud läbirääkimiste tulemusel sättida asjad nii, et Gunter Pauli istus 22. augustil kell 14.30 minu köögilaua taga ja ma sain küsida temalt mõned küsimused.

Kohtumispunkt oli valitud logistilise optimaalsuse järgi, see oli 15-minutilise jalutuskäigu kaugusel haridusministeeriumist ja 20-minutilise jalutuskäigu kaugusel lasteaiast. Pealegi, nagu ma Tartu kultuuripealinna aastal olen aru saanud, on Supilinna puumajad miskipärast just belglastele ja teistele enam-vähem saksakeelsetele eurooplastele suureks vaatamisväärsuseks. Lisaks lubasin süüme leevendamiseks – et intervjueeritav tuleb ajakirjaniku juurde, mitte vastupidi nagu kombeks – keeta piiramatus mahus kohvi ja küpsetada värsket leiba.

Tagasi üles