Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

ERKKI KOORT Telegrami juhi kinnipidamise taga võis olla ta ise (1)

Copy
Kummaline, et Pavel Durovi loodud platvormi peeti turvalisemaks ja inimesi ei paistnud häirivat, et tõenäoliselt on sellele ligipääs Venemaa julgeolekuteenistusel FSB.
Kummaline, et Pavel Durovi loodud platvormi peeti turvalisemaks ja inimesi ei paistnud häirivat, et tõenäoliselt on sellele ligipääs Venemaa julgeolekuteenistusel FSB. Foto: Muhammed Ibrahim Ali / IMAGESLIVE via ZUMA Wire

Pariisis kinnipeetud sõnumirakenduse Telegram asutaja Pavel Durovi ümber toimuv kütab kirgi. See juhtum tekitab paanikat, pooltõdesid ja ka valesid, kirjutab Postimehe ja Sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

Seoses Pavel Durovi ja tema platvormiga Telegram levib kaks arusaamatut müüti. Esiteks esitatakse Durovit justkui mingi Venemaa opositsiooniliikumise soosija ning sõnavabaduse kaitsjana. Teiseks nimetatakse, et tema arreteerimise kaudu pääsevad prantslased nüüd ligi krüpteeritud sõnumitele.

On kummaline, et näib, justkui osasid häirib teoreetiline võimalus lääneriikide ligipääsust Telegramile rohkem, kui teadmine FSB ligipääsust.

Tagasi üles