Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

PEETER ESPAK Jürgen Ligi arvates soosib lasterohkust vaesus? Siin tulebki appi lastetusmaks! (37)

Lapsed laulupeol.
Lapsed laulupeol. Foto: Liis Treimann/Postimees

Rahandusminister Jürgen Ligi on viimasel ajal edastanud avalikkusele mitmeid sotsiaalteaduslikke ning inimese olemuse üle arendatud sügavmõttelisi mõtlemapanevaid mõtteid, kirjutab orientalist ja usundiloolane Peeter Espak. 

Eriti tähelepanuväärsed on olnud tema erinevad algatused ning ratsionaliseerimisettepanekud Eesti maksusüsteemi ning üleüldise riigifilosoofia ümberkujundamise teemadel. Kõige selle peale tuli ka endale peale hirmus kihk ministrile oma tagasihoidliku nõuga appi tulla. Sest nagu ju ka meie peaminister Kristen Michal oma ametisseastumise eel sõna võttes kogu rahvale kinnitas: «Me ei ole nii targad või nii ülbed, et ära põlata kellegi häid mõtteid sellepärast, et nad mõnikord on vastasleeris». Meie kõigi ettepanekud ja soovid olla valitsuse jaoks väga tähtsad, sest valitsus teenivat muu hulgas ka meid.

Nüüd kasutangi võimalust, et mu enda poolt korduvalt välja käidud ja palju vastukaja tekitanud lastetusmaksu ettepanek ja teema valitsusele kaalumiseks uuesti ette panna. Tänastes uutes kriisioludes tuligi pähe ainumõeldav idee, et kehtestamegi lastetusmaksu teiste maksutõusude eeskujul kui riigikaitsemaksu nüüd lõpuks ka päriselt!

Tagasi üles