Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

AUTOJUHT Inimlikkus peaks üles kaaluma politseiametnike robotliku käitumise (39)

Copy
Politsei
Politsei Foto: Drug Hunter / TalTech

Tahaksin avaldada oma arvamust seoses politsei ebainimliku ja robotliku käitumisega. Nimelt ei õigusta ma mitte seaduse rikkumist, vaid hoopiski ärritab mind teatud politseiametnike inimvaenulik käitumine, kirjutab Peeter Männik.

Nimelt olin ma auto ja haagissuvilaga teel Ida-Virumaal. Kõik oli ilus hetkeni, kuni Narvast ärasõitu alustades peatas mind politseipatrull. Lisan, et mitte mingit otsest põhjust peatamiseks ei olnud, kuna ei olnud politseioperatsiooni ega rikkunud ma ka mõnel muul viisil liiklusreegleid.

Peatamine toimus Narvas üldiselt kõige suurema liiklusega tänava ääres, kus peatumine ja peatamine ei ole just tark tegu, juhul kui tegu pole just ohtlike manöövreid tegeva sõidukiga. Siiski tuvastas politsei minu rikkumise, nimelt minu juhitud autorongi lubatud täismass 3500 kilogrammi oli ületatud 200 kilogrammi võrra. See oli mulle üllatuseks. Tunnistan, et ei olnud teinud ma matemaatikat ega liitnud auto ja haagise täismassi kokku, kuna olin kindel, et see ei ületa lubatut. Viga. Nimelt sellepärast, et eelnevalt oli mul suurem haagissuvila ja tema lubatud täismass oli väiksem. Sellega juhtimise õigust kontrollisin ka maanteeameti kaudu. See on vist lihtsalt tootja suva, palju ta tehnilisse passi kirjutada tahab. Vana haagise ja autoga olen ka korduvalt teinud 5000 ja 6000 km reise.

Tagasi üles