Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Kurski võimud: Vene armee hävitab täielikult kõik Ukraina hõivatud asulad Kurski piirkonnas (5)

Copy
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi avaldas meedias info kohtumise kohta India peaministri Narendra Modiga. Selle võib kokku võtta nii, et Ukraina tegi India peaministrile ettepaneku korraldada järgmine Ukraina rahuinitsiatiivi konverents, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Seda võib käsitleda ka kui ettepanekut hakata kogu protsessi vahendajaks. Ukraina presidendi sõnul räägitakse võimaliku uue konverentsi asukohana läbi ka Saudi Araabia, Katari ja Türgiga. Zelenskõi pidas seejuures vajalikuks, et järgmine konverents toimuks niinimetatud globaalse lõuna riigis, kes on ühinenud eelmise konverentsi lõppkommünikeega. Kerge selle eesmärgi saavutamine Ukraina jaoks ei ole.

Ukraina välisministeerium tegi eile avalduse, millega hoiatas Valgevenet sõjalise eskalatsiooni eest, kui too jätkab vägede koondamist Ukraina piiriäärsetele aladele. Eile avaldatud luureandmete kohaselt on koondatud mõned üksused Gomeli oblastisse. Ukraina välisministeerium nõudis nende äraviimist. Tuleb märkida, et samal ajal levib Venemaa sotsiaalmeedias juba mitu nädalat info, et Ukraina koondab üksuseid Venemaa Brjanski oblastisse sisse tungimiseks. Kuna Gomeli oblast on Venemaa Brjanski ja Ukraina Tšernihivi oblasti naabruses, võib eeldada, et Valgevene juht Aljaksandr Lukašenka üritab näidata, et temagi reageerib kuidagi toimuvale.

Tagasi üles