Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

AHTI KALLIKORM Kommunismikuriteod kisendavad hukkamõistu järele (4)

Ahti Kallikorm
Ahti Kallikorm Foto: Erakogu

23. augustil möödub 85 aastat Molotovi-Ribbentropi pakti sõlmimisest, mis avas otsetee teise maailmasõja vallapäästmiseks Hitleri ja Stalini vuntslikus koostöös, kirjutab Isamaa Tallinna piirkonna aseesimees Ahti Kallikorm.

See saatuslik leping oli avaakord sündmuste ahelale, mis lõpuks jättis Ida-Euroopa riigid stalinliku režiimi rõhumise alla, tõi kaasa miljoneid inimohvreid ning mõõtmatu hulga inimkannatusi mitme inimpõlve jooksul. Kommunistlik-totalitaristlik õudusunenägu kestis 50 aastat.

Võib küsida: kas kommunistlike kuritegude eest on kedagi vastutusele võetud? Kahjuks on vastus masendavalt napp. Mõned üksikud vanataadid on taasiseseisvunud Ida-Euroopa riikides kohtupinki astunud, kuid see on vaid piisake meres. Samal ajal toimub meie «sõbraliku» idanaabri juures stalinismi rehabiliteerimine, mis on kestnud aastaid ja agressioonisõjad naabrite vastu. Nõukogude Liit kui Hitleri otsene kaasosaline teise maailmasõja vallapäästmises astus Nürnbergi protsessidel üles hoopis süüdistaja ja maailma päästjana, mis rüvetab kommunismiohvrite ja ülejäänud maailma ajalootunnetust veelgi enam.

Tagasi üles